Hale magazynowe
Just another WordPress site

Budownictwo wczoraj i dzis : Rezydencja Schody / .PSLAB

Posted in Uncategorized  by admin
November 2nd, 2018

Dzięki uprzejmości .PSLAB Zaprojektowany dla Bernarda Khoury ego z DW5 dla prywatnej rezydencji w Bejrucie, celem .PSLAB na klatce schodowej w tej przestrzeni jest podkreślenie wyróżniających się cech i kształtu klatki schodowej, a jednocześnie oferowanie charakterystycznego doświadczenia.
inspiracja w tym projekcie pochodzi z głównych cech schodów.
Celem było stworzenie koncepcji oświetlenia, która nie tylko odzwierciedlałaby te wyróżniające cechy, ale także uzupełniała strukturę.
Napotkane ograniczenia nie pochodziły z przestrzeni, ale z samej oprawy oświetleniowej, która wymagała specjalnej obsługi, aby zamienić koncepcję w rzeczywistość.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Schody znajdują się w prostokątnej przestrzeni z jednolitą drewnianą okładziną na suficie, podłogach i ścianach.
Charakteryzuje się idealnie okrągłym kształtem, z krokami rozpoczynającymi się na najniższym piętrze i kończącymi się na najwyższym piętrze bez innych punktów łączących.
Schody mają podwójną wysokość i spirale w górę, kształtując centralny rdzeń.
Nakładające się nakładanie wykonano w kształcie oprawy montowanej na suficie, składającej się z wiszących kanałów wychodzących z sufitu w kolistym kształcie identycznym do klatki schodowej.
Instalacja oświetleniowa zawiesza się z częściowo cofniętej płyty nośnej z wytłoczonymi profilami, które służą do stabilnego ustawienia pionowych kanałów.
Kanały te różnią się długością, co sprawia wrażenie wznoszącej się struktury.
Dzięki uprzejmości .PSLAB Kanały wiszące są wyposażone na swoich końcach w wydłużone ramiona o jednakowych rozmiarach.
Te wyciągnięte ramiona mieszczą się głęboko w żarówce i docierają do środka każdego kroku, sprawiając wrażenie, że oprawa podąża za klatką schodową.
Rdzeń klatki schodowej jest przedstawiony w zestawie instalacji oświetleniowej nad nim z kanałami ustawionymi w taki sposób, aby utworzyć rdzeń równoległy do rdzenia klatki schodowej.
Efektem jest wielkoskalowa oprawa oświetleniowa z wyróżniającymi się elementami architektonicznymi, które odzwierciedlają i uzupełniają klatkę schodową.
Dzięki uprzejmości .PSLAB .PSLAB pokonał to wyzwanie, wzmacniając kanały niestandardową giętą stalą do przenoszenia wysuniętych ramion.
Oprawa, zwieńczona białym, lakierowanym proszkowo wykończeniem, które pasuje do przestrzeni, odzwierciedla pracę ręczną i niestandardowe umiejętności produkcyjne, które wchodzą w skład każdego urządzenia oświetleniowego w fabryce .PSLAB.
Osiągnięty efekt końcowy jest bezpośrednim wynikiem otwartego dialogu między .PSLAB i Bernardem Khourym i odzwierciedleniem indywidualnego podejścia.
Aplikacja PSLAB śledzi każdą pracę nad nowym projektem.
Ugruntowany i ciągły dialog pozwolił na sprawną współpracę i poprowadził architekta, któremu zaufał .PSLAB, aby stworzyć odpowiedź na światło, która byłaby spójna z jego wizją przestrzeni.
Dzięki uprzejmości .PSLAB Wynikowa oprawa oświetleniowa, charakteryzująca się takimi cechami architektonicznymi jak instalacja, jest przesunięciem w stosunku do konstrukcji klatki schodowej i dobrze reaguje na charakterystykę przestrzeni.
Produkt montowany na suficie zawiera zarówno funkcje dekoracyjne, jak i techniczne, wykazując się wiedzą fachową i zakresem pracy .PSLAB.
plan i sekcja
[patrz też: kahrs podłogi, sprzedaż energii elektrycznej do sieci, przyłącze energetyczne ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: kahrs podłogi przyłącze energetyczne sprzedaż energii elektrycznej do sieci