Hale magazynowe
Just another WordPress site

Architektura: Projekt biurowy w dzielnicy finansowej Atasehir / Saraiva + Associados

Posted in Uncategorized  by admin
May 29th, 2018

3dHelps Zaprojektowany przez firmę Saraiva + Associados projekt obecnego centrum biurowego w Ataşehir, znajdującego się w azjatyckiej części Stambułu, stanowi ekonomiczne rozwiązanie dla zmieniających się potrzeb biurowych.
Rozwój ten odgrywa znaczącą rolę w mieście i społeczności finansowej, ponieważ jest postrzegany jako ważna inwestycja.
Dlatego, aby stworzyć nowy punkt orientacyjny w Ataşehir, nowe centrum biurowe, znajdujące się w niezbyt uprzywilejowanym miejscu, ma być wyjątkowe w nietypowym kontekście.
kultowy kompleks pełen tożsamości i łatwo rozpoznawalny.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Obecna propozycja pokazuje wzajemne oddziaływanie wolumenów, głównie w formie podium i nieba.
Podstawą tego kompleksu są tereny handlowe, na których mieszczą się dwie części biurowe.
Biorąc pod uwagę dwa tomy, obie wieże mają ten sam odrębny profil i razem tworzą swój własny świat.
Górujące nad miastem, te dwa ciała w kształcie peryskopu stoją obok siebie owinięte delikatną zygzakowatą fasadą.
To innowacyjne podejście przedstawia ekranową fasadę, która działa jak termo-słoneczna ochrona przed słońcem, która w końcu materializuje objętościowy wygląd kompleksu.
.
3dHelps Bardziej szczegółowo, fasada składa się z naprzemiennych kwadratów srebrnych okładzin i.
Whisky brown.
przyciemniane szkło.
Efekt jest wyrafinowany i elegancki.
Im bardziej budynek jest dopasowany do istoty jego elementów strukturalnych i funkcjonalnych, tym bardziej budynek wyraża swoją efektywność.
Pragmatyczne podejście lub, jeśli to pożądane, pragmatyczna kompetencja ekonomiczna.
.
Nie chcemy dostarczać najwyższych, ale najbardziej udanych ..
.
3dHelps Po wejściu do budynku twój świat się zmienia.
Chodzi o pionowość i futurystyczne doświadczenia.
Windy w kształcie kapsuły jako środek transportu wykraczają poza wyobraźnię, zabierając użytkownika w niezapomnianą podróż.
zabierają cię krok po kroku, piętro po piętrze, do najwyższego, panoramicznego miejsca, do nieba-holu.
Ponadto niekończący się ruch tych mechanicznych środków transportu przyczynia się do animacji budynku.
W dzień ich sztuczne i świąteczne oświetlenie drzemie, a wieczorem zaczynają świecić i tworzyć złudzenie pionowej karuzeli.
.
3dHelps Ponadto, dach podium polega na stworzeniu placu miejskiego dostępnego dla wszystkich mieszkańców.
Poza tym, że jest skonfigurowany jako miejsce spotkań, zapewnia bezpośredni dostęp do wież i ma być głównym wejściem do strefy handlowej.
Siedząc w południowym rogu tego placu, wyłania się z rzeźby przepiękna rzeźba, oferująca miejscu niepowtarzalny charakter.
Ponadto, jako szczególna sugestia, w zimną zimę, ten ekran wody może zostać przekształcony w cienki lodowisko.
.
3dHelps Architekci: Saraiva + Associados Lokalizacja: Atasehir, Stambuł, Turcja Klient: Eria Partners.
Inwestycje w nieruchomości Rodzaj projektu: budynek biurowy Rodzaj interwencji: nowa budowa Powierzchnia zabudowy brutto (mkw): 93 788 mkw.
Wysokość: Wieża A.
109,05 metrów nad ziemią; Wieża B.
82,60 m nad ziemią Liczba miejsc parkingowych: około 834 miejsc Status: badanie wstępne Data: listopad 2011.
trwający
[więcej w: rolety materiałowe, rolety Rzeszów, rolety kraków ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: rolety kraków rolety materiałowe rolety Rzeszów